Zoeken op Blue 2 Blond
logo

Oil4 No Nonsense webbureau

Oil4 is een no nonsens full-service bureau gevestigd op het Noodereiland in Rotterdam. De naam Oil4 is herleid van de naam van de man achter de onderneming, maar vooral gebaseerd op een geoliede samenwerking en persoonlijke trajectbegeleiding voor webdevelopment en vormgeving. Met zijn brede kennis op het gebied van communicatie, en alles wat daarmee te maken heeft, is in 2006 Oil4 opgericht.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever & vormgeving:
Oil4 Communication te Rotterdam
Talen:
xhtml, css, js, php, mysql
Oplevering:
Winter 2011

Op de website vindt men informatie over de onderneming en de projecten die onder leiding van Mario Olivier succesvol zijn opgeleverd. De website is voorzien van voornamelijk een projecten en artikel-module, waarbij de artikel-module dusdanig breed inzetbaar is zodat het gebruikt kan worden als bijvoorbeeld een column en nieuwsfeed module om artikelen gecategoriseerd onder te brengen.

De artikel-module maakt tevens gebruik van de Facebook API opdat mensen met een facebook account automatisch hun gegevens in kunnen laten vullen en indien gewenst, een bericht op hun eigen prikbord kunnen laten plaatsen. Op de homepagina wordt daarnaast een verzameling van alle artikel-soorten opgesomd, gesorteerd op datum.

Binnen verschillende pagina's wordt gebruik gemaakt van jQuery Cycle Plugin. Op de homepagina en projecten-pagina wordt dit gebruikt om te bladeren door de verschillende pagina's waarbij deze reeds geladen zijn en via een slide-effect verschijnen. Bij projecten, maar tevens toepasbaar op elk andere pagina, kunnen meerdere afbeeldingen worden ingevoegd waartussen middels kleine buttons genavigeerd kan worden.

De website is ook voorzien van een tag-cloud welke gegenereerd wordt op basis van de trefwoorden en met welke frequentie deze gekoppeld zijn aan artikelen, en een twitterbox.