Zoeken op Blue 2 Blond
logo

AEX koersen SMS dienst

AEX koersen.nl is de website op gebied van AEX koersen! Gratis de AEX beurskoersen in duidelijke grafieken. Grafieken kunnen aan of uit worden gezet en bovendien van positie worden veranderd. Om uw voorkeuren op te slaan, kunt u zich registreren waarbij u bijkomende voordelen geniet zoals SMS alert indien de koers boven of onder een door u ingesteld punt komt.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever / vormgeving:
E-Entertainment Groningen
Talen:
talen: xhtml, css, js (ajax/json), php, mysql
Oplevering:
Herfst 2011

Deze website biedt als service om gewenste koersen in te zien en op de hoogte te blijven van veranderingen van uw voorkeurskoersen. Achter de schermen vindt echter meer plaats op technisch vlak.

Koers-data wordt opgehaald als JSON formaat met een vertraging van 15 minuten. Via cronjobs wordt gezorgd dat voor elke koers, elke minuut nieuwe data ingelezen wordt. Dit wordt direct weggeschreven in een dagkoers en in een bestand waarmee het mogelijk is om langer terug te kijken. Middels een flash-tool wordt deze data middels grafieken leesbaar gemaakt, waarbij elke grafiek op de homepagina weergegeven kan worden.

Middels de jQuery dragsort plugin kan elke grafiek naar een voorkeurspositie worden gedragen. Het slepen en aan- en uitzetten van grafieken gebeurt via AJAX, waarbij gegevens in het JSON formaat verstuurd wordt. Zodra je je registreert worden deze gegevens onthouden en kun je na inloggen direct verder met het instellen van de homepagina naar jouw voorkeuren.
Via de gratis SMS dienst kun je tevens met beperkte SMS mogelijkheden alerts instellen per koers. Dit kan geheel naar wens aangezien de onder- en bovengrens ingevuld kan worden.

Via het CMS kunnen nieuwe koersen worden toegevoegd. Het CMS is tevens voorzien van een bannermodule, waarbij banners op de homepagina tussen de grafieken weer worden gegeven.