Zoeken op Blue 2 Blond
logo

Creative Pulses slice #2

Na een eerder verzorgde slice heeft Creative Pulses mij benaderd om een nieuw ontwerp voor de website om te zetten naar een html versie. Hierbij moest ook rekening gehouden worden met IE6.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever / vormgeving:
Creative Pulses te Utrecht
Talen:
xhtml, css
Oplevering:
Zomer 2009
Het ontwerp had een zogenaamde recht toe recht aan indeling, toch bleek er uiteindelijk meer tijd in te gaan zitten dan ik van te voren in had geschat, dankzij IE6.

Voornamelijk de transparantie in de navigatie en content en verschil in margins en paddings leverde verschillen op met grotere gevolgen voor de weergave. Er zijn dan ook enkele CSS hacks toegepast om IE6 andere declaraties mee te geven dan de webbrowsers die dichter bij de webstandaarden staan.

Voor het menu is een transparante PNG afbeelding als achtergrond ingezet. Internet Explorer 6 pikt dit niet, en dus is hier een niet transparante afbeelding gebruikt om middels de opacity en filter properties een transparantie te verkrijgen.
Hetzelfde is ook gedaan voor de contentvlakken. Omdat deze div-elementen geen lhasLyout eigenschap hebben in IE6 en IE7, werd de transparantie niet toegepast. Via een extra eigenlijk overbodige css declaratie wordt de hasLayout property alsnog toegepast waardoor transparantie ook in de oudere IE-browsers aanwezig is.