Zoeken op Blue 2 Blond
logo

Pivot: laatste berichten

Pivot is een webgebaseerd open source webblog-systeem. Het behoeft geen extra libraries of aanvullende databases om het te laten werken. Bij werkzaamheden aan websites voor klanten heb ik reeds enkele malen te maken gekregen met dit systeem.

Lees verder Bezoek website
Talen:
php, html
Oplevering:
Zomer 2009
Omdat men een Pivot Blog gebruikt als blog of online journal, draait deze veelal naast de eigenlijke website. Het blog systeem maakt geen gebruik van databases, maar slaat gegevens als serialized array op in tekstbestanden op de server, met maximaal 100 berichten per bestand; vervolgens wordt er een nieuw bestand aangemaakt. Dit maakt het logischerwijs minder eenvoudig om op bijvoorbeeld de bedrijfswebsite de 10 of 20 meest recente nieuwsberichten te tonen, dit is immers niet mogelijk middels een simpele query.

Aangezien dit bij twee websites van klanten wel het geval was, moest ik op zoek naar een oplossing. Dit heeft geresulteerd in een eigen geschreven class welke de laatste berichten extraheert uit de tekstbestanden:

De class is geschreven in PHP4 en functioneert ook in PHP5. Overigens is het, aangezien het geen complexe class is, eenvoudig om te zetten naar PHP5. De wijze van output is tevens aan te passen, in het voorbeeld wordt er een definition list terug gegeven.