Zoeken op Blue 2 Blond

Over Erwin Hofman

Dat ik, Erwin Hofman, in het bezit was van enige creativiteit was al vroeg duidelijk gezien de vele potloden die ik versleet bij het tekenen. Al op vroege leeftijd werd mij een tekenboek in handen gedrukt en uiteindelijk probeerde ik in het verlengde hiervan in 2003 de studie Architectuur in Groningen te volgen.

Passie en studie

Ondertussen ging ik mij verdiepen in enkele laagdrempelige webtalen en ging ik artikelen volgen omtrent ontwikkelingen op internet-gebied. Half 2004 strandde ik met de studie Architectuur en ging ik een jaar aan het werk om een volgende studie te kunnen bekostigen. In die periode ontdekte ik een alternatieve manier om mijn creativiteit en technisch denkvermogen kwijt te kunnen, echter op een geheel andere manier dan bij een studie als Architectuur. Aspecten van het programmeren pikte ik eenvoudig op en al snel probeerde ik een beheerscript in PHP te programmeren voor een website. Als gevolg hiervan ben ik in 2005 gestart met de studie Mens & Informatica aan de Stenden Hogeschool.

Erwin als freelance PHP programmeur

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel te Meppel. De eerste opdrachten werden via mond tot mond reclame en internet verkregen. Aan het eind van het eerste jaar realiseerde ik maatwerk in de vorm van een CMS, geprogrammeerd in PHP voor websites voor derden. Tegenwoordig voorzie ik via verschillende opdrachtgevers bedrijven van een CMS middels een zelf ontwikkeld Content Management Systeem of via systemen welke door de opdrachtgever voor worden geschreven.

Ik houd me als freelance PHP programmeur dan ook met verschillende aspecten binnen de webontwikkeling branche bezig, waaronder als kernactiviteiten het realiseren van maatwerk Content Management Systemen en andere PHP applicaties.

Lees meer over: