Afstuderen aan de Stenden Hogeschool noodgedwongen uitgesteld

Eerder berichtte ik dat ik op schema lag om begin maart met afstuderen aan te vangen. Ik heb echter anderhalf maand moeten wachten tot ik uitsluitsel kreeg over een afstudeeropdracht. Communicatieproblemen of een te hoge werkdruk aan de kant van de docenten?

Een bezichtiging, woning en ook de eigenlijke verhuizing was geregeld. Twee maart had ik als deadline gesteld om te beginnen met afstuderen. In december had ik een handvol bedrijven aangedaan en naar aanleiding daarvan een opdrachtomschrijving ingeleverd op donderdag 8 januari op mijn school. Inmiddels zit ik echter weer zonder afstudeeropdracht.

Helaas heeft het tot maandag 23 februari moeten duren totdat ik pas een concrete feedback tegemoet kon zien van de uiteindelijke stagecoordinator op mijn school, de Stenden Hogeschool, voorheen Hogeschool Drenthe. Precies anderhalf maand later. Hierdoor heb ik te weinig speling over gehouden om tijdig een nieuwe afstudeeropdracht te vinden.

De communicatieproblemen is dan ook het gevolg van de te hoge werkdruk bij de docenten. Door het samengaan van de Hogeschool Drenthe en het CHN te Leeuwarden tot 'Stenden University' zoals ze het noemen, lijkt er meer aandacht uit te gaan naar de PR dan naar de studenten/docenten. Gevolg is dat docenten minder tijd per student hebben, er minder eenvoudig afspraken te plannen zijn met vakdocenten en dat communicatie, per mail dan wel persoonlijk, aanzienlijk verslechtert. Alles behalve een positieve ontwikkeling in mijn ogen.

De opdracht bleek uiteindelijk, na anderhalf maand te hebben moeten wachten, afgekeurd te zijn. Op dit moment ben ik dan ook weer in anderhandeling met verschillende bedrijven in de Randstad voor mogelijkheden tot afstuderen. Ik hoop dat ik deze tot een goed eind kan brengen.

Laat ons weten wat je hiervan vindt!

  • Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.
  • Uw emailadres zal enkel gebruikt worden om u, indien aangegeven, op de hoogte te houden van nieuwe reacties op dit bericht.
  • Indien u er voor kiest uw emailadres weer te geven, zal deze voor bots onleesbaarder worden gemaakt.