Wij weten het wel
Wij delen als webbouwers graag onze kennis, door onderzoek te doen, code te delen en te schrijven over onze USP's, waaronder snelheid/pagespeed, online duurzaamheid, privacy en digitale toegankelijkheid.
Hopelijk met niet teveel technische abracadabra, maar wél bruikbare tips!😉
Blogs
Na introductie van de featured snippet in 2014 zagen veel websites de kans op de zogenaamde 0-positie te eindigen in de zoekmachine resultaten. Google's update van 22 januari brengt in die SEO-wens verandering.
Elk jaar zetten we een uitdaging voor onszelf in digitale innovatie. Na pagespeed (2017), privacy en AVG (2018) en online duurzaamheid (2019) leggen wij dit jaar extra focus op Digitale Toegankelijkheid!
Verhoogt een voorlees functie zoals websitevoice.com mijn SEO en toegankelijkheid? Vooral de toepassing van websitevoice.com in het bijzonder, is verrassend.
Misschien is het je al opgevallen op je iPhone? Wanneer je onze websites bezoekt, dan staat soms de dark modus aan. Waarom is dat?
Tussen 20 en 22 november zijn de World Impact Days. Wat betekent sociaal ondernemerschap voor jullie? Per jaar helpen wij bij Blue 2 Blond 2 of 3 organisaties kosteloos aan een nieuwe website.
Met welk CMS heb je de grootste kans op een snelle, of juist langzame website? En bij welk (managed) hosting ben je in beste handen?
Het web staat niet stil. De introductie van zogenaamde KPI's om de user experience in kaart te brengen, ook niet. Daarin is de metric CLS vrij nieuw, toch?
Iedereen snapt: stel JavaScript uit en laad alleen JavaScript in dat je gebruikt. Dit resulteert in betere performance en betere conversie. Maar hoe doe je dat in de basis?
Ik hoor het vaker: kies snelle hosting voor een snelle site. Echter, hoe groot is de rol van hosting ten opzichte van gekozen CMS en website?
Samen met AVG Cloud Register hebben we de websites van de politieke partijen in de Tweede Kamer getest op een 6-tal disciplines. Is de uitslag representatief voor waar ze voor staan?
Toegankelijkheid: Iedereen snapt, net als een snelle website, dat het nodig is, maar de praktijk ligt veelal verder van de theorie. Vandaag: toegankelijke footnotes en hoe dit je SEO kan bevorderen.
Gelukkig hebben we oude analyses nog bewaard, om nu te kunnen vergelijken. Volgens Google zouden je performance resultaten er namelijk op vooruit moeten gaan.
Is een Progressive Web App (PWA) voor iedereen, was de hoofdvraag op LinkedIn. Uiteraard, maar tegen welke kosten. En interessanter, wat zijn de redenen om voor PWA te kiezen?
Waarschijnlijk is er geen webconferentie meer waar pagespeed en performance niet ter tafel komt. Dat performance vaak onderdeel is van een conferentie, geeft de noodzaak ervan aan.
Met adoptie van Instant.page, tevens compatible gemaakt voor IE11, hebben we deze week websites voor onze opdrachtgevers 3.125 keer sneller kunnen maken dan de norm.
Wel eens een video-game gespeeld, waarbij de console niet direct reageerde op jouw handeling op de controller? Deze vorm van input delay of input latency, is het meest bekend onder de noemer 'laggy'.
Heb je je website al eens door PageSpeed Insights gehaald? Naast JavaScript kan toepassing van CSS de grootste impact hebben. Meermaals kreeg ik de vraag hoe wij dit tackelen voor onze opdrachtgevers.
Uit analyse van ruim 4 miljoen websites, blijkt de performance score mediaan ruim onvoldoende te zijn: slechts een score van 41% wordt er behaald.
Niet je eigen ervaring, maar de laadtijd die je echte doelgroep en gebruikers ervaren, is waar je oog voor moet hebben.
Een onderzoek van de NOS met uitkomst naar verwachting afgelopen vrijdag: Veel websites plaatsen zonder toestemming cookies met impact op de privacy.