Wij weten het wel
Wij delen als webbouwers graag onze kennis, door onderzoek te doen, code te delen en te schrijven over onze USP's, waaronder snelheid/pagespeed, online duurzaamheid, privacy en digitale toegankelijkheid.
Hopelijk met niet teveel technische abracadabra, maar wél bruikbare tips!😉
Blogs
Leuk die accessibility instellingen op je telefoon, maar worden die ook daadwerkelijk gebruikt door mensen? En hoe gebruik je deze instellingen als voordeel op je website?
Vanwege snelheid maar ook toegankelijkheid hebben we slechts eens ter test een chatbot op onze site gehad, om hem vervolgens weer te verwijderen. Ook het abonnement van de chat-provider paste niet bij onze doelgroep. Oftewel, einde van de chatwidget.
Ben jij de rust zelve en ga je gewoon iets anders doen, of zorgt het ook bij jou tot een hogere bloeddruk wanneer je tegen deze website frustraties aan loopt?
Groot nieuws in Google Pagespeed-land! We wisten al dat de Core Web Vitals er aan zat te komen. Maar vanaf nu hebben we een maand (mei 2021) en de aankondiging dat jouw site-vitaliteit ook getoond wordt op de pagina's met zoekresultaten van Google, met een badge.
Gisteren hadden we het over outlines. Dit keer gaan we daar op verder, met buttons in het bijzonder. Je kunt toffe outlines hebben die bij je branding passen, zonder toegankelijkheid in het geding te brengen. Vandaag lees je hoe wij dit hebben gedaan.
Natuurlijk, jij wilt niet je website of webshops gelikte layout verknallen, door één of andere willekeurige lelijke omlijning. Maar deze omlijningen zijn er niet voor niks, ze heten outlines en helpen sommige gebruikers het licht in de duisternis te zien. Verwijder deze outlines dus niet zomaar, maar laat ze werken in je voordeel!
Uit onderzoek blijkt dat slechts 16% van de gemeente websites in Groningen toegankelijk is. Dit is véél slechter dan de overige provincies. Tijd voor verandering!
Geen geduld? Stel je eens voor dat je voor elk paginabezoek 73 menu items voorgelezen krijgt. Dat vergt pas geduld. Gelukkig is er de skiplink!
Vandaag een helemaal niet sexy post, maar iemand moet het doen! Niet alleen jouw klanten, maar ook je familie of zelfs jij kunnen hier last van krijgen.. Buitengesloten worden op het web.
Bij de loodgieter lekt de kraan? Niet bij ons, wij vinden het veel te leuk om te bewijzen dat een snelle en inclusieve website echt niet saai, maar juist adaptive en modern kan zijn!
Aangezien de Web Vitals vanaf 2021 een onderdeel worden van je Google ranking, is het nog belangrijker naar je eigen positie en die van je concurrenten te kijken.
Zoekmachines, we gebruiken ze elke dag. Maar wat is de impact daarvan en hoe kunnen we het verbeteren?
Circa 500.000 mensen in Nederland zitten geïsoleerd thuis. Hoe kunnen we helpen?
Het is vakantietijd, en met de (relatieve) rust dat dit met zich meebrengt, vond ik het een goed moment om eens te kijken naar mijn digital carbon footprint. In dit geval, de e-mail.
Vanaf 23 september dit jaar zullen alle websites van overheidsinstanties wettelijk verplicht digitaal toegankelijk moeten zijn. En nee, de coronacrisis is geen reden om die deadline uit te stellen.
De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 zijn de toegankelijkheidsrichtlijnen hoe websites en webapplicaties toegankelijk en inclusief kunnen worden ingericht. Waar moet je aan voldoen?
Je wilt user engagement zo vroeg mogelijk plaats laten vinden, maar ook je website voorzien van widgets en interactie. Hoe ga je hier mee om?
Browsers zijn slim, slimmer dan je denkt. Kleine kans dat je ooit hebt gehoord van preload scanners of look-ahead preparser. Toch maakt je website er gebruik van.
JavaScript's voordeel, kan ook zijn nadeel zijn: vrijheid! Gevolg is een dunne lijn tussen crawlability (SEO) en accessibility.
Fun fact! Maak je gebruik van Pagespeed Insights, en heb je veel bezoekers op je website? Dan presenteert Google je gratis ook de echte gebruikerservaring die jouw bezoekers op de website hebben ervaren. [*]