Zoeken op Blue 2 Blond

HTTP-statuscodes

Het kan voorkomen dat een pagina verwijderd wordt, maar nog wel tijdelijk in de zoekmachine resultaten blijft staan. Andere pagina's verhuizen weer. In sommige gevallen staan er verwijzingen naar reeds verwijderde pagina's.

Als gevolg hiervan zullen zoekmachine robots blijven proberen om de pagina's te indexeren en ondertussen blijven de bezoekers op niet bestaande pagina's belanden. Behalve dat er redirects ingesteld kunnen worden via het Blue2 Content Management Systeem, zal het CMS zelf controleren of een pagina aanwezig is of niet. Bij bestaande pagina's wordt voorgeschreven de 200 status code af te geven. Voor niet bestaande pagina's geldt de welbekende 404-code. Als gevolg hiervan weten zoekmachine robots dat een pagina verwijderd is en zal de pagina langzamerhand verwijderen uit hun resultaten.

Overigens worden de url's van opgevraagde pagina's die de 404 melding genereren, opgeslagen en weergegeven in een 404 foutmeldingen overzicht. Op basis hiervan kunt u eventueel achterhalen welke pagina's verwijderd zijn, maar waar nog wel verwijzingen naar zijn.

< Specificatieoverzicht