Zoeken op Blue 2 Blond

Cursus gelaagd bouwen in HTML en CSS

HTML en CSS zijn webtalen welke gebruikt worden om webpagina's opgemaakt te presenteren. Beide zijn onderhevig geweest aan veranderingen. Al sinds het begin werd opmaak in de HTML-documenten zelf geplaatst, volgens de Webrichtlijnen moet opmaak van content gescheiden blijven, en niet zonder reden. Het HTML document omvat het document dat de content beschrijft, CSS dient gebruikt te worden voor de vormgeving.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met HTML of CSS, of voor personen die reeds ervaring hebben met deze talen, maar graag gelaagd willen bouwen. Niet alleen de hoe, maar ook de waarom wordt besproken.

Cursusinhoud

Afhankelijk van de achtergronden van de doelgroep, zal de syntax van de talen behandeld worden. Veel voorkomende beschrijvende HTML elementen en hun toepassingen zullen voorbij komen. Aanvullend wordt het doel van gelaagd bouwen gepresenteerd, iets waar de cursist tijdens de cursus al ervaring mee opdoet. Uiteraard is er ruimte voor discussies omtrent gelaagd bouwen. Zoals elke methode, heeft ook gelaagd bouwen zijn voor- en tegenstanders.

Cursuscombinaties met html/css en gelaagd bouwen

De cursus HTML/CSS en gelaagd bouwen kan opgevolg worden door de cursus semantische html en toegankelijkheid. De achterliggende gedachten hebben raakvlakken en toegankelijkheid is dan ook direct verbonden met gelaagd bouwen.
De cursus kan tevens gecombineerd worden met een cursus jQuery/AJAX . Naast de content- (HTML) en presentatielaag (CSS), heb je ook de behaviour, waar javascript onder valt. jQuery is een javascript-framework waar naast flash-achtige effecten ook andere doelen bereikt kunnen worden.

Externe (doe het zelf) links


HTML/CSS Cursusinformatie aanvragen

%formulier:cursusinfoaanvraag%