Zoeken op Blue 2 Blond

Cursus programmeren in PHP

PHP is officieel een scripttaal, afgeleid van andere talen als C en Perl. Het is in 1994 ontworpen voor eigen gebruik door Rasmus Lerdorf. Toendertijd nog voor kleine webtools als statistiekenprogramma's of formulieren. Dit is uiteindelijk erg uitgegroeid en tegenwoordig draaien de meeste websites op PHP programmatuur. Middels PHP kunnen dynamische webapplicaties worden opgezet, van simpele rekenmodules tot uitgebreide webwinkels of helpdesksystemen.

Voor wie

Voor groepen die hobbymatig kennis willen maken met PHP of in schoolverband met PHP moeten werken, kan deze cursus een uitkomst bieden.

Cursusinhoud

Verschillende aspecten zullen aan bod komen, denk aan loops, arrays, databases uitlezen en uiteraard netjes programmeren, benoemen van variabelen en functies, indenting, gebruik van accolades.
Aanvullend zal een introductie op object georienteerd programmeren worden gegeven in PHP.

Cursuscombinaties met programmeren in PHP

Net als PHP is ook JavaScript een scripttaal. Een verschil is dat JavaScript in de browser van de gebruiker wordt uitgevoerd en een client side taal is in plaats van een server side taal. Omdat de syntax van deze twee talen niet heel verschillend zijn, kan de cursus gecombineerd worden met een cursus jQuery/AJAX, al dan niet verdeeld over twee dagen, verzorgd worden.
Een basis in HTML en CSS is bij deze cursus een vereiste. Mocht dit niet aanwezig zijn, dan is een cursus HTML en CSS vooraf aan te raden.

Externe links


PHP cursusinformatie aanvragen

%formulier:cursusinfoaanvraag%