Zoeken op Blue 2 Blond

Cursus javascript: jQuery en AJAX

jQuery is een JavaScript-framework welke eenvoudig is in gebruik. Er kunnen leuke effecten mee bereikt worden, het kan de gebruiksvriendelijkheid verhogen en het schrijven van functies kan middels jQuery erg beperkt worden. Hun motto is dan ook "Write less, do more", door minder code te schrijven kun je minstens zoveel, al dan niet meer bereiken dan zonder het gebruik van een javascript-framework als jQuery.

Voor wie

Voor personen die in de toekomst graag gebruik willen maken van een open source javascript framework of voor mensen die naast HTML en CSS ook bekend willen zijn met JavaScript. Maak je bijvoorbeeld zelf webapplicaties met enige client side dynamiek, ben je het zat om ellenlange codes bij elkaar te zoeken en naar wens aan te passen of wil je gewoon op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelen binnen de webwereld (waaronder jQuery), dan is deze cursus iets voor jou.

Cursusinhoud

Het belangrijkste is de syntax van jQuery, welke overeenkomt met de aanspreekwijze in CSS. Tijdens deze cursus zullen de selectoren, events en effecten aan bod komen. Ook AJAX zal deel uitmaken van de jQuery presentatie. Er kan voor gekozen worden om tussen de bedrijven door of naderhand, ruimte te geven voor opdrachten.
De jQuery presentatie zal gepaard gaan met voorbeelden. Aanvullend worden aan het eind bestaande plugins besproken die voor jQuery ontwikkeld zijn. Deze zijn uiteenlopend van statistieken-scripts tot afbeelding-bewerkings plugins.

Cursuscombinaties met jQuery en AJAX

Met behulp van jQuery en AJAX kan content op dynamische wijze verzorgd worden en andere handelingseffecten kunnen gecreëerd worden. Javascript wordt dan ook wel de behaviour-laag genoemd. De twee kernlagen bij websites zijn HTML en CSS. De cursus jQuery sluit dan ook goed aan op de cursus HTML en CSS waar gelaagd bouwen aan bod komt.
JavaScript valt onder de categorie scripttalen. De serverside taal PHP wordt ook gezien als scripttaal. Bovendien worden voor AJAX toepassing vaak gebruikt gemaakt van de taal PHP. Om deze reden kan de cursus goed worden gecombineerd met de cursus PHP programmeren.

Externe (doe het zelf) links


jQuery en AJAX cursusinformatie aanvragen

%formulier:cursusinfoaanvraag%