Zoeken op Blue 2 Blond

Blue2 gebruiksvriendelijkheid

In alle Blue2 CMS pakketten is er dezelfde aandacht geschonken aan het gebruikersgemak van de applicatie. Er is getracht de gebruiker van het Content Management Systeem met zo weinig mogelijk klikken zijn doel te laten bereiken, waarbij de hierarchie en dus overzichtelijkheid niet uit het oog is verloren.

CMS Desktop

Bij het inloggen krijgt u een zogenaamde desktop ofwel bureaublad voorgeschoteld. Met behulp van knoppen en beknopte tekstuele toelichting wordt duidelijk gemaakt waar elke knop voor dient. Hierbij worden de belangrijkste of meest gebruikte als eerste getoond.

Eigen beheerdersprofiel

pagina verwijderenU kunt onder andere de terugkoppeling van het CMS aanpassen aan uw behoeftes en kundigheid binnen het CMS. Wilt u een bevestigingsvraag bij het verwijderen van gegevens en wilt u een bevestiging bij het opslaan en wijzigen van gegevens, of wilt u direct doorverwezen worden na bepaalde acties, zonder enige mate van feedback? Deze voorkeuren kunnen naar wens worden aangepast.

Daarnaast kan opgegeven worden of -in het geval van de SEO module- er SEO tips weergegeven moeten worden bij teksten, en naar welke module direct doorgeschakeld moet worden na inloggen. Verder kunnen enkele details worden opgegeven, zoals aantal rijen per pagina in overzichten, wijze van navigatie en datumweergave.

Teksten aanpassen in een Word omgeving (WYSIWYG)

What You See Is What You Get is het motto van de geintegreerde tekstverwerker. Een zogenaamde geintegreerde editor waarin aanpassingen gedaan kunnen worden alsof u met Word werkt. Publiceren van pagina's en teksten is dan ook net zo eenvoudig, zo niet eenvoudiger dan het werken met Microsoft Word.

Op eenvoudige wijze kunt u teksten kopieren, knippen, plakken, opmaken en uitlijnen, opsommingen invoegen en documenten of afbeeldingen invoegen. Ook afbeeldingen kunnen hierbij uitgelijnd worden.
Wanneer u kennis heeft van HTML, is het mogelijk om eenvoudig te schakelen naar de HTML - modus waarop u direct in de HTML-code aanpassingen of toevoegingen kunt doen.

Eenvoudige weg terug

In het menu worden de laatste drie bezochte modules getoond, opdat u snel terug kunt naar een eerdere module. Dit stelt u in staat eenvoudig te schakelen tussen twee modules waarin u bijvoorbeeld aanpassingen doet.

Afhankelijk van uw profielinstellingen zal na acties zoals wijzigen of toevoegen, verschillende opties getoond worden. Hieronder vallen opties als terug gaan naar het betreffende overzicht en het gegeven direct aanpassen.
Bij elke module wordt tevens een horizontaal tabmenu getoond om met een enkele druk op de knop gegevens toe te voegen, naar het overzicht terug te gaan of de module instellingen aan te passen.

En meer ...

Via geintroduceerde snelkoppelingen (accesskeys) kunt u middels toetsencombinaties snel naar de desktop en pagina's navigeren. Daarnaast zijn er snelkoppelingen om aanpassingen op te slaan, terug te gaan naar het overzicht van de module waarin men zich en het scherm openen om nieuwe gegevens in te voeren. Accesskeys zijn er ook voor uitloggen en het aanpassen van voorkeuren.

Bijkomend is er een sleep-toepassing ingebouwd, waarmee de structuur en volgorde van bijvoorbeeld uw geschreven webpagina's eenvoudig aangepast kunnen worden. Het verplaatsen van een pagina is niet meer werk dan de pagina met de muiscursor vast te pakken en naar de gewenste plaats te slepen.